U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske 27. rujna 2021. u 19 sati započeli smo misno slavlje prigodom proslave svetog Vinka Paulskog koje je predvodio gvardijan Svetišta fra Ante Čovo uz koncelebraciju nekoliko braće franjevaca.

Misno slavlje su animirala djeca iz našeg vrtića u suradnji sa svojim odgojiteljicama, a uz orguljašku pratnju Josipa Grčića kojemu od srca zahvaljujemo na suradnji (nekada prije i sam je bio polaznik našeg vrtića).

Uz našu djecu i njihove obitelji misnom slavlju su nazočile i štićenice našeg doma za starije i nemoćne. Poslije svete mise svi zajedno smo pošli na druženje i čašćenje u župnu dvoranu. Jedinstven je i vrlo rijedak slučaj, čak i u svijetu, da pod krovom naše samostanske kuće imamo dječji vrtić i dom za starije i nemoćne, što je uistinu predivna i dobitna kombinacija za jedne i za druge u svakom pogledu, a posebno što se tiče ostvarenja naše karizme koju nam je u nasljeđe ostavio naš utemeljitelj sv. Vinko.

Ovom prilikom želimo zahvaliti gvardijanu fra Anti, kao i braći franjevcima koji su se odazvali uzveličati misno slavlje te su omogućili svoje prostore, crkvu i dvoranu, zatim sestrama franjevkama koje djeluju u Svetištu, posebno s.Mirandi, kuharicama u franjevačkom samostanu, baki naše Rebeke, gospođi Ivanki Malbaša koja je uvijek tu kad zatreba – vrlo zauzeta i kreativna u svakoj organizaciji, potom obrtu AB Foto – našim dugogodišnjim suradnicima Teu i Tinu koji sve ovjekovječe svojim fotografiranjem i videozapisima.

Zahvaljujemo obiteljima naše djece kao i onima koji su nekada bili u našem vrtiću, a došli su uzveličati našu svetkovinu, također zahvaljujemo svima onima koji su se angažirali obogatiti raznim delicijama naš stol, našem samostanu, posebno predstojnici s. Dubravki koja je bila otvorena srca za ovakav oblik suradnje, kolegicama na poslu, dobročiniteljima iz župe Brnaze u kojoj djeluje naša s. Dominika, rodbini naših sestara i drugima. Hvala župljanima koji su s nakanom u srcu došli uzveličati našu svetkovinu. Veliko hvala našoj djeci koja su bila uvijek radosna i strpljiva srca na svakoj probi. Hvala svima!

Iznad svega hvala dragom Bogu koji nam udjeljuje, dijeli i dijelit će mnoštvo milosti po zagovoru našeg predragog svetog Vinka Paulskog.

 

Preuzeto sa: https://dv-blagovijest.hr/wp/sinj/2021/10/07/proslava-sv-vinka/

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje