Slika156

Provedi me
kroz sjenu svoje masline
i daj da osjetim probijanje bola
koji si na onom mjestu
za mene podnosio…

lujzamala

Gospodine, daj da nasljedujem tvoj život i djelovanje: ti si rekao da si sišao na zemlju da bi služio, a ne da bi ti služili.

Slika123

Hvala Ti što me ljubiš
jer ja kao čovjek
ne zazirući, šutim,
ne prezajući, prigovaram,
ne žaleći, ranjavam,
ne sluteći, nestajem.

vecer

Večernja molitva
Zborovođi. Uz žičana glazbala.
Psalam. Davidov.

immaculate

Svidjelo se Bogu da u cijelosti zapišem misli koje mi je Njegova dobrota podarila u svezi s Bezgrješnim začećem Presvete Djevice, da cjelokupna spoznaja koju imam o Njenim zaslugama i štovanju koje joj dugujem, te želja da joj štovanje iskazujem, nikada ne iziđe iz mog srca.

miraculous medal web

Na mračnom obzorju našega zemaljskog puta svijetli nam jedan znak sigurne nade: blistavi lik Bezgrešne Djevice Marije koja preko svojih raskriljenih ruku izlijeva milosti na svu svoju djecu koja se njoj utječu.

gospadet

Misli svete Lujze o pobožnosti prema Djevici Mariji...

Sve duše koje su istinski kršćanske moraju imati izuzetno veliku ljubav prema Presvetoj Djevici i častiti je zbog njenog odabranja za Majku Božju i radi krjeposti kojima ju je Bog za to obdario. To nas dostojanstvo obvezuje svakodnevno joj iskazivati određenu čast; a najveća koju joj možemo iskazati jest da svoj duh ujedinimo s nakanama svete Crkve i načinu kojim je Crkva u raznim liturgijskim vremenima slavi, radujući se s Marijom i čestitajući joj na odabranju koje joj je Bog iskazao kad je u Njenom krilu ujedinio ljudsku narav i svoje božanstvo, želeći da se to jedinstvo u nama nikada ne prekine.

07.jpg