U petak, 1. travnja 2022., našu Kuću maticu u Zagrebu posjetio je vrhovni poglavar Misijske družbe – lazarista i vrhovni poglavar Vinkovske obitelji o. Tomaž Mavrič u pratnji superiora lazarista u Hrvatskoj o. Darija Grpca. 

Ovih dana, naime, o. Tomaž obavlja službenu vizitaciju lazarista koji djeluju u Hrvatskoj, a jer je on ujedno i vrhovni poglavar Vinkovske obitelji kojoj pripada i naša Družba, izrazio je želju posjetiti sve grane Vinkovske obitelji koje djeluju na području Hrvatske.

Tako je o. Mavrič svoj prvi susret s našom zajednicom započeo jutarnjom svetom misom u 6 i 30, u samostanskoj kapeli sv. Josipa. U koncelebraciji su bili p. Dario i rektor naše samostanske crkve sv. Vinka Paulskoga, preč. Franjo Jačmenica, koji je na početku svete mise pozdravnim riječima zaželio srdačnu dobrodošlicu našim dragim gostima.

Na kraju svete mise o. Tomaž se kratko obratio cijeloj zajednici, a u samostanskoj blagovaonici prije doručka riječi dobrodošlice uputila mu je časna majka s. Miroslava Bradica. Nakon doručka uslijedio je susret s poglavaricama Kuće matice u vrhovnom tajništvu. Tom je prigodom Časna majka predala o. Tomažu prigodni dar i novčani prilog, prikupljen od četiriju provincija europskog dijela naše Družbe i od Vrhovne uprave za stradale u ratom pogođenoj Ukrajini.

Uslijedilo je razgledavanje Kuće matice, crkve koja je u fazi obnove nakon potresa, vrtića, gimnazije, naše pučke kuhinje i sjedišta Udruge sv. Vinka.

Posjet je prošao u ugodnom i srdačnom raspoloženju, zahvalni Bogu što uvijek providi prigode za jačanje međusobne povezanosti svih grana naše velike vinkovske obitelji.

Preuzeto sa: milosrdnice.hr

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje