Naš je zbor pod ravnanjem s. M. Mirte, 29. prosinca na blagdan Svete obitelji, održao božićni koncert u splitskoj župi Svete obitelji. Prije koncerta zbor je pjevanjem animirao sveto misno slavlje koje je predslavio fra Matej Jovanovac. Koncert je najavila s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica, a na kraju je u ime Župe zboru zahvalio župnik fra Kristijan Kovačević.

Na programu su bile skladbe I. Zajca (Offertorium pastorale), L. Kozinović (Imenu Isusovu) i gregorijanski napjev Adeste fideles. Na repertoaru su se našle i naše tradicionalne božićne popijevke (dalmatinska Ovoga vrimena, u obradi I. Glibotića, bačka Oj pastiri i dvije međimurske – Dete milo o pol noći, u obradi V. Žganeca i Zvan Betlema biše vika u obradi M. Lešćana) te poljska narodna pjesma Isus naš dragi u obradi I. Rakonce.

Koncert je ujedno bio i prigoda za praizvedbu skladbe 175 ljeta za koju je tekst napisala s. Vilma Šurjak, a uglazbio ju je don Šime Marović. Prije izvedbe je s. M. Andrijana upoznale okupljene s visokom obljetnicom koju naša Družba obilježava ove godine - 175 godina dolaska prvih sestara u Hrvatsku na poziv tadašnjeg zagrebačkog biskupa Jurja Haulika.

Dobri Bog od kojeg sve dolazi i po kojemu sve jest neka svojim blagoslovom prati svako nastojanje oko proslave njegova Imena i neka i po nama milosrdnicama milosrdna ljubav i dalje osvaja svijet.

08.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje