U siječnju 2020. godine valjalo je opet na hodočasnički put. Ovaj put okupile smo se 18. siječnja oko Gospe Vrpoljačke, Gospina svetišta u Šibenskoj biskupiji. Tridesetak sestara, od Zadra do Splita, oko Majke – Gospe od Okova! Niz radosnih susreta i razgovora posulo je svetište. U okrilju Gospe koja kida okove don Ivo Babačić ispovijedao je svojom radosnom prepoznatljivom raspoloživošću. Tako smo se za misno slavlje spremale moleći Krunicu i čisteći svoje duše.

Župnik don Ante Omazić nam je prije mise rekao nekoliko riječi o samom svetištu, o povijesti i građevine i župe, o stradanjima u ratu i poslijeratnim godinama, nastojanju da se izbriše sve što nosi znak Krista. Bilo je to i dirljivo svjedočenje koliko Bog može učiniti po nama, ako s ljubavlju nastojimo stati uz Istinu koja je Krist!!!

Slavili smo misni obrazac za posvećene osobe, don Ante je uzeo evanđelje o Isusovu pozivu ribara i potaknuo nas na razmišljanje: Imam li ja išta od mentaliteta ribara? Želim li da njegove mreže budu pune? A Isus i od mene traži i očekuje da punim Njegovu mrežu. Zatim: Koliko ustrajno radim? Bacam li mreže na drugu stranu, ako ne ide? Prepoznajem li Isusov poziv na ustrajnost? I još: Kako je s onim – brže-bolje ostave (svoje) mreže, oca, sve! – i pođu za Njim! Kakvo je moje povjerenje u Isusa? Čuvam li Njegov poziv u srcu? Jesam li spremna ostaviti, ostavljati sve svoje odgovarajući na Njegov zov?

Nekoliko pjevača iz župe i orguljaš uzveličali su ovo slavlje, a pridružilo se i još nekoliko župljana. Bio je to i vrijedan doprinos da manje osjećamo hladnoću siječanjskog dana. Nakon mise nastavili smo druženje u dvorani pastoralnog centra u izgradnji, očito osvježeni i ovim hodočasničkim danom razilazile smo se kuda koji, do povratka u svoje zajednice.

Splitski kombi prošetao je šetnicom uz kanal sv. Ante. Tu slika može reći puno više od riječi.

Neka je i za ovaj dan i u svim našem danima uvijek i u svemu hvaljen i slavljen dobri Otac nebeski! (smg)

13.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje