U Šibeniku je 18. svibnja 2024. blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Lucija Jurić. Doživjela je 84 godine, a Bogu je i bližnjemu 67 godina služila. Pokopana je 21. svibnja 2024. na šibenskome gradskom groblju Kvanj. Sprovodne obrede i svetu misu zadušnicu predvodio je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. U ime zajednice od pokojne sestre oprostila se s. M. Gracijana Gracin.

Ovogodišnji, 12. po redu, Susret hrvatske katoličke mladeži održan je u Gospiću, 4. svibnja. Tema susreta bila je „Raduj se za svoje mladosti“. Na njemu su sudjelovale sestre naših provincija iz Zagreba, Rijeke, Splita i Sarajeva, dvije postulantice i kandidatica Provincije Navještenja Gospodinova – Split, a pridružili su nam se i članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Kistanja, Šibenika i Splita.

Da život piše čudesne priče, uvjerile smo se mnogo puta u dosadašnjem životu. Prije punih pedeset godina Gospodin je čudesno spojio naše živote i sve do sada nije dopustio da ih bilo što rastavi. Ponekad fizički udaljene ali u duhu zajedno, služile smo mu svaka na svom polju rada. Kako ništa od proteklog ne bi bilo zaboravljeno, pobrinule su se naše sestre iz Vrhovne uprave Družbe okupivši nas na susretu u Lužnici od 15. do 17. travnja ove...

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ akademske slikarice s. Zdravke Spomenke Milić, otvorena je u ponedjeljak 6. svibnja 2024. u prostorima Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

 

Ovogodišnjoj proslavi naslovne svetkovine naše Provincije, svetkovine Navještenja Gospodinova, koja je odisala radošću uskrsnih dana, prethodila je, već po tradiciji, trodnevna duhovna priprava.

Potkategorije

13.jpg