Mi, sestre Provincije Navještenja Gospodinova – Split, zajedno sa svojim postulanticama, organizirale smo 16. ožujka korizmeni duhovno-rekreativni susret za djevojke od šestog do osmog razreda u našem Samostanu susreta Ćurlini, kraj Sinja. Na susretu je sudjelovalo 36 djevojaka iz različitih župa.

Susret je započeo upoznavanjem i igrom s loptom koja je bila povezana s temom grijeha. Poslije te male rekreacije uslijedila je kratka proba pjevanja. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Toni Šimunović koji je na početku poželio djevojkama da se ne vrate kući iste, nego da im ova duhovna obnova donese plod i promijeni život.

Tijekom dana izmjenjivali su se duhovni sadržaji i zajednička igra, što je djevojke osobito radovalo, a u poslijepodnevnim satima održana je radionica izrade drvenih križeva koje su na kraju susreta ponijele svojoj kući kao posebnu uspomenu. Susret smo završili pobožnošću Križnoga puta, a razmatranja za svaku postaju napisale su same djevojke, sudionice susreta.

Hvala Gospodinu na ovom milosnom danu što smo mogle svoje darove i ljubav kojom smo ljubljene i pozvane dijeliti drugima po primjeru naših svetih utemeljitelja i za trenutke zajedništva, molitve, pjesme i igre. Hvala našim sestrama, a posebno starijim, bolesnim i nemoćnim sestrama, koje su bile naša molitvena podrška. Preporučamo se i dalje u molitve kako bi se širila milosrdna ljubav. (smc)

 

06.jpg